Doelstelling

 

 

 


De doelstelling van de werkgroep “Werk 55plus-EL” is het ondersteunen van werkzoekenden bij het vinden van betaald werk.

Uit ervaring weten we dat het moeilijk is om als ‘oudere’ werkzoekende opnieuw een kans te krijgen weer aan een betaalde baan te komen. Je loopt tegen vooroordelen aan, maar ook ben je daarom minder in beeld bij de werkgever. Werkgevers en 55-plus werkzoekenden moeten gericht met elkaar in contact kunnen komen en daartoe willen wij de gelegenheid bieden.
 
Wij bieden een informatieplatform waar werkgevers en werkzoekenden elkaar kunnen ontmoeten. Wij doen niet aan bemiddeling, mensen moeten het zelf doen.

Op de website bieden wij informatie om vooroordelen van werkgevers ten aanzien van de groep 55-plussers te ontkrachten. De meeste kennen we wel, zoals te oud, dus sneller moe, minder snel van geest, sloom, star en duur. Maar feitenmateriaal toont aan dat die vooroordelen vaak onzin zijn. Dan blijken er hele goede redenen te zijn, vaak gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, om oudere werkzoekenden juist wel in dienst te nemen. 

Wij stellen de pluspunten van de 55-plusser centraal. Daarnaast tonen we aan dat het ook financiëel voordeel op kan leveren als je een oudere werkzoekende in dienst neemt. Bij zoveel mogelijk organisaties en instellingen, deskundig op het gebied van arbeidsmarktbeleid, verzamelen we informatie om een goede onderbouwing van de argumenten te kunnen presenteren. Daarnaast volgen we de actualiteit, jagen een discussie aan via onze Stellingen en maken graag gebruik van reacties van ervaringsdeskundigen op de arbeidsmarkt. 
 
Onze website is uiteraard toegankelijk voor iedereen, maar op de eerste plaats voor de werkgevers en werkzoekenden in het Hart van West-Brabant. Tot dit werkgebied behoren de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen en Zundert.

AGENDA NIEUWSFLITS

Er zijn geen agenda items gevonden

 
 
Disclaimer